Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

 

Увага! З 24.02.2025 р. до 20.03.2025 р. при замовленні Офіційних електронних текстів НД в ТОВ «НІЦ «ЛЕОНОРМ» діє акційна ціна 79.20 грн. (з ПДВ) за 1 сторінку!  ТОВ «НІЦ «ЛЕОНОРМ» є Офіційним партнером ДП «УкрНДНЦ» та уповноваженим на реалізацію Офіційних текстів НД в електронному вигляді. Строк надання послуги: протягом 1-2 робочих днів після надходження грошових коштів..

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК (RUS)

 

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.01.2025

м. Київ

N 478

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
05 березня 2025 р. за N 350/43756

Про затвердження Вимог до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами

Відповідно до пункту 15 частини першої статті 6 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", пункту 380 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року N 1106пунктів 158 Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV "Торгівля і питання, пов'язані з торгівлею" Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року N 228-р, пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року N 124,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Вимоги до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами, що додаються.

2. Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і продовольчої безпеки забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та вводиться в дію з дня набрання чинності Законом України "Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра згідно з розподілом обов'язків.

 

Міністр

Віталій КОВАЛЬ

ПОГОДЖЕНО:

 

Перший заступник Міністра
цифрової трансформації України

Олексій ВИСКУБ

Голова Державної служби України
з питань безпечності харчових
продуктів та захисту споживачів

Сергій ТКАЧУК

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України
30 січня 2025 року N 478

Вимоги
до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами

I. Загальні положення

1. Ці Вимоги визначають умови функціонування Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами, матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, що вимагають вжиття відповідних заходів, спрямованих на захист життя і здоров'я людей та/або тварин (далі - Система швидкого повідомлення).

2. У цих Вимогах терміни вживаються у таких значеннях:

1) додаткове повідомлення - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про додаткову інформацію до первинного повідомлення за результатами здійснених заходів державного контролю;

2) інформаційне повідомлення - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про безпосередній або потенційний ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, яке не вимагає вжиття невідкладних заходів з боку інших користувачів мережі Системи швидкого повідомлення;

3) контактні особи територіального контактного пункту - посадові особи територіального органу Держпродспоживслужби, визначені відповідальними за аналіз повідомлень, що надходять до територіального органу Держпродспоживслужби про безпосередні чи потенційні ризики для здоров'я людей та/або тварин, пов'язані із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, та обмін інформацією в Системі швидкого повідомлення;

4) контактні особи Національного контактного пункту - посадові особи Держпродспоживслужби визначені відповідальними за аналіз та координування повідомлень в Системі швидкого повідомлення на національному рівні та повідомлень, отриманих від інших країн;

5) користувачі мережі Системи швидкого повідомлення (далі - користувачі) - контактні особи територіального контактного пункту та Національного контактного пункту, які пройшли авторизацію у Системі швидкого повідомлення за допомогою кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та мають доступ до Системи швидкого повідомлення відповідно до їх функцій;

6) мережа Системи швидкого повідомлення - включає Держпродспоживслужбу та її територіальні органи (Національний контактний пункт, територіальні контактні пункти), що мають доступ до Системи швидкого повідомлення;

7) первинне повідомлення - інформація в Системі швидкого повідомлення, що подається вперше;

8) повідомлення про відмову у ввезенні (пересиланні) на кордоні - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про відмову у ввезенні (пересиланні) на митну територію України вантажів з харчовими продуктами або кормів через наявний ризик для здоров'я людей та/або тварин, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами;

9) повідомлення про загрозу - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про серйозний безпосередній або потенційний ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, що вимагає вжиття невідкладних заходів для захисту життя або здоров'я людей та/або тварин;

10) повідомлення про невідповідність - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про невідповідність харчових продуктів, кормів або матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, установленим вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що не становить безпосереднього або потенційного ризику для здоров'я людей та/або тварин;

11) повідомлення про новини - повідомлення в Системі швидкого повідомлення про ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, яке має неофіційне джерело, містить неперевірену інформацію або стосується ще неідентифікованого продукту;

12) Система швидкого повідомлення - інформаційна (автоматизована) система, яка забезпечує обробку та електронний обмін даними щодо загроз, пов'язаних з харчовими продуктами, кормами, матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами, що вимагають вжиття відповідних заходів, спрямованих на захист життя і здоров'я людей та/або тварин.

Інші терміни вживаються у значеннях, наведених в Законах України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів""Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин""Про ветеринарну медицину""Про безпечність та гігієну кормів""Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами""Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах""Про електронні документи та електронний документообіг".

3. Власником Системи швидкого повідомлення є держава в особі Держпродспоживслужби, яка є її розпорядником та володільцем інформації в цій Системі.

4. До Системи швидкого повідомлення вносяться відомості про:

1) заходи, спрямовані на заборону введення в обіг, вилучення або відкликання з обігу харчових продуктів чи кормів з метою захисту здоров'я людей та/або тварин, які вимагають швидких дій;

2) випадки відмови на призначених прикордонних інспекційних постах та призначених пунктах пропуску через державний кордон щодо ввезення (пересилання) вантажів з харчовими продуктами або кормів на митну територію України через ризик для здоров'я людей та/або тварин.

5. Інформаційними джерелами, які є підставою для внесення інформації в Систему швидкого повідомлення є:

1) відомості про результати здійснення заходів державного контролю потужностей та об'єктів санітарних заходів, які перебувають в управлінні операторів ринку харчових продуктів та/або кормів;

2) повідомлення від операторів ринку харчових продуктів та/або кормів;

3) повідомлення від закладів охорони здоров'я, суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з медичної практики, органів виконавчої влади;

4) повідомлення про результати лабораторних досліджень (випробувань) від уповноважених лабораторій, які свідчать про невідповідність;

5) повідомлення від країн, об'єднань країн або міжнародних організацій, зокрема повідомлення, що надійшли через систему швидкого оповіщення (The Rapid Alert System for Food and Feed - RASFF).

II. Загальні вимоги до організації роботи Системи швидкого повідомлення

1. Для координації роботи Системи швидкого повідомлення функціонують такі контактні пункти:

1) Національний контактний пункт;

2) територіальні контактні пункти.

Національний та територіальні контактні пункти утворюються та функціонують в апараті Держпродспоживслужби та її територіальних органах відповідно.

2. Територіальні органи Держпродспоживслужби визначають контактних осіб територіальних контактних пунктів та подають їх перелік до Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба визначає контактну(их) особу/осіб Національного контактного пункту, а також веде та оновлює перелік контактних осіб територіальних контактних пунктів.

Перелік контактних осіб Системи швидкого повідомлення та екстрених номерів телефонів вноситься до неї та оприлюднюється на офіційному вебсайті Держпродспоживслужби за формою згідно з додатком 1 до цих Вимог.

Держпродспоживслужба та її територіальні органи визначають екстрені номери телефонів Національного та територіальних контактних пунктів.

3. Система швидкого повідомлення функціонує цілодобово сім днів на тиждень.

Держпродспоживслужба забезпечує цілодобову безперебійну роботу Системи швидкого повідомлення.

4. Обмін інформацією між Національним контактним пунктом та територіальними контактними пунктами в мережі Системи швидкого повідомлення здійснюється шляхом передачі відповідних повідомлень.

У разі відсутності технічної можливості передачі інформації територіальні контактні пункти повідомляють Національний контактний пункт про загрозу шляхом телефонного дзвінка на його екстрений номер телефону. Національний контактний пункт шляхом телефонного дзвінка на екстрені номери телефонів територіальних контактних пунктів повідомляє про загрозу відповідних користувачів мережі Системи швидкого повідомлення з метою вжиття необхідних заходів реагування.

Інформація про загрозу, повідомлена шляхом телефонного дзвінка, після відновлення технічної можливості передачі інформації передається додатково в формі первинного та/або додаткового повідомлення та вноситься до Системи швидкого повідомлення.

5. Інформаційне повідомлення, повідомлення про відмову у ввезенні (пересиланні) на кордоні, повідомлення про загрозу, повідомлення про невідповідність або про новини, пов'язані з харчовими продуктами або кормами, передаються в мережі Системи швидкого повідомлення у вигляді первинного або додаткового повідомлення, форми яких наведено відповідно в додатках 2 та 3 до цих Вимог.

6. Контактні особи територіального контактного пункту та/або Національного контактного пункту, перш ніж передати повідомлення іншим користувачам мережі Системи швидкого повідомлення, повинні перевірити, зокрема:

повноту та правильність оформлення повідомлення;

наявність повторного зазначення в повідомленнях того самого оператора ринку харчових продуктів та/або кормів, та/або того самого небезпечного фактора, та/або тієї самої країни походження;

відповідність повідомлення цим Вимогам.

7. Користувачі мережі Системи швидкого повідомлення мають право подати до Національного контактного пункту запит на відкликання повідомлення, надісланого через мережу, якщо інформація, згідно з якою необхідно вжити відповідні заходи, необґрунтована або повідомлення було надіслано помилково.

8. Користувачі мережі Системи швидкого повідомлення можуть подати запит на внесення змін до повідомлення за умови згоди контактної особи територіального контактного пункту, яка надіслала таке повідомлення. Додаткове повідомлення не може вважатися зміною повідомлення, а тому може бути передане без згоди будь-якого користувача мережі Системи швидкого повідомлення.

9. Якщо повідомлення про відмову у ввезенні (пересиланні) на кордоні, загрозу, невідповідність або новини стосується харчових продуктів або кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України, Національний контактний пункт невідкладно повідомляє компетентний орган країни походження вантажу та/або країни-експортера.

10. Обмін інформацією між користувачами мережі Системи швидкого повідомлення та органами державної влади і органами місцевого самоврядування, проведення заходів державного контролю, зокрема вилучення та/або відкликання продукту, комунікація з громадськістю та споживачами здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2021 року N 80 "Про затвердження плану дій за надзвичайних обставин, пов'язаних із харчовими продуктами та кормами".

III. Первинне повідомлення

1. Користувачі мережі Системи швидкого повідомлення надсилають первинне повідомлення до Національного контактного пункту невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин після того, як вони отримали відповідну інформацію.

2. Національний контактний пункт після перевірки первинного повідомлення передає його за належністю до визначених користувачів мережі Системи швидкого повідомлення невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин з моменту його отримання.

IV. Додаткове повідомлення

1. У випадку наявності додаткової інформації до раніше надісланого первинного повідомлення користувачі мережі Системи швидкого повідомлення мають невідкладно передати її до Національного контактного пункту у вигляді додаткового повідомлення.

2. За необхідності користувачі мережі Системи швидкого повідомлення надсилають запити до контактних осіб іншого територіального контактного пункту щодо надання додаткової інформації до раніше надісланого первинного повідомлення. Така інформація має бути надана невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин після того, як отримано запит на додаткову інформацію.

3. Якщо після отримання первинного повідомлення було прийнято рішення щодо затримання вантажу з харчовими продуктами чи кормами та/або подальшого поводження з таким вантажем, територіальний орган Держпродспоживслужби, який приймав таке рішення, невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин, передає інформацію про вжитті заходи через відповідний територіальний контактний пункт до Національного контактного пункту у вигляді додаткового повідомлення.

4. У разі виникнення необхідності зміни типу первинного повідомлення (повідомлення про: відмову у ввезенні (пересиланні) на кордоні, загрозу, невідповідність, новини) користувач мережі Системи швидкого повідомлення, що подав таке повідомлення, подає додаткове повідомлення з обґрунтуванням таких змін до Національного контактного пункту невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин після встановлення обставин щодо необхідності таких змін.

5. Національний контактний пункт аналізує та передає додаткові повідомлення всім користувачам мережі Системи швидкого повідомлення невідкладно, а за наявності обґрунтованих причин - у строк не більше 24 годин з моменту отримання інформації.

 

Директор Департаменту
державної політики у сфері
санітарних та фітосанітарних
заходів і продовольчої безпеки

Андрій ПИВОВАРОВ

 

Додаток 1
до Вимог до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами
(пункт 2 розділу II)

Перелік
контактних осіб Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами

N з/п

Територіальний орган Держпродспоживслужби, відповідальний за надсилання повідомлення

Прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності) контактної особи, посада

Екстрений номер телефону

Адреса електронної пошти

1

2

3

4

5

 

 

 

 

 

____________

 

Додаток 2
до Вимог до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами
(пункт 5 розділу II)

Первинне повідомлення

N ________ від "___" ____________ 20__ року

1. Тип повідомлення*:

 

інформаційне повідомлення

  

про відмову у ввезенні (пересиланні) на кордоні

  

про загрозу

  

про невідповідність

  

про новини

  

Загальна інформація

2. Найменування територіального контактного пункту, що надіслав повідомлення*:
_____________________________________________________________________________________

3. Підстава для повідомлення*:
_____________________________________________________________________________________

4. Інформація щодо можливих повторних випадків, пов'язаних з тим самим оператором ринку харчових продуктів та/або кормів, та/або тим самим небезпечним фактором, та/або з тією самою країною походження:
_____________________________________________________________________________________

5. Інформація про відповідальних щодо вжиття подальших заходів*:
_____________________________________________________________________________________

6. Інформація про шкідливий вплив (безпосередній ризик, мотивування серйозності ризику, кількість осіб, що постраждали, хвороба/симптоми та ін.)*:
_____________________________________________________________________________________

Невідповідність вимогам

7. Виявлені небезпечні фактори*:
_____________________________________________________________________________________

Інформація про продукт(и)

8. Вид харчового(их) продукту(ів) або корму(ів)*
_____________________________________________________________________________________

9. Категорія харчового(их) продукту(ів) або корму(ів)*:
_____________________________________________________________________________________

10. Опис харчового(их) продукту(ів) або корму(ів)*:
_____________________________________________________________________________________

11. Мінімальний термін придатності або дата "вжити до":
_____________________________________________________________________________________

12. Торговельна марка:
_____________________________________________________________________________________

13. Загальна маса:
_____________________________________________________________________________________

14. Інша інформація щодо маркування:
_____________________________________________________________________________________

Відбір зразків

15. Відбір зразка(ів) проводився*: так , ні  

16. Дата відбору зразка(ів):
_____________________________________________________________________________________

17. Кількість відібраних зразків:
_____________________________________________________________________________________

18. Місце відбору зразка(ів):
_____________________________________________________________________________________

19. Найменування лабораторії, яка провела лабораторні дослідження (випробування)*:
_____________________________________________________________________________________

20. Метод(и) дослідження:
_____________________________________________________________________________________

21. Результати лабораторного дослідження (випробування):
_____________________________________________________________________________________

22. Опис виявленого небезпечного фактору*:
_____________________________________________________________________________________

23. Законодавча база:
_____________________________________________________________________________________

24. Арбітражне лабораторне дослідження (випробування):
_____________________________________________________________________________________

Ідентифікація вантажу (партії)

25. Номер вантажу (партії)*: позначення, що ідентифікує партію (лот), до якої (якого) належить харчовий продукт чи номер партії небезпечного корму (у разі наявності):
_____________________________________________________________________________________

26. Опис вантажу (партії) (кількість одиниць, загальна маса нетто вантажу (партії)):
_____________________________________________________________________________________

Простежуваність

27. Розповсюдження, місця призначення продукту (в межах та поза межами країни):
_____________________________________________________________________________________

28. Перелік одержувачів додається*: так , ні  

29. Країна походження*:
_____________________________________________________________________________________

30. Інформація про оператора ринку (виробника продукту)*:
_____________________________________________________________________________________

1) назва (опис) потужності:
_____________________________________________________________________________________

2) найменування / прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності), код згідно з ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган) оператора ринку стосовно якого надійшло повідомлення про ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами:
_____________________________________________________________________________________

3) адреса потужності за місцезнаходженням або задекларованим / зареєстрованим місцем проживання (перебування) оператора ринку, в управлінні якого перебуває така потужність:
_____________________________________________________________________________________

4) номер експлуатаційного дозволу або державної реєстрації:
_____________________________________________________________________________________

31. Інформація про оператора ринку (відповідального за введення в обіг продукту):
_____________________________________________________________________________________

1) назва (опис) потужності:
_____________________________________________________________________________________

2) найменування / прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності), код згідно з ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган) оператора ринку стосовно якого надійшло повідомлення про ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами:
_____________________________________________________________________________________

3) адреса потужності за місцезнаходженням або задекларованим / зареєстрованим місцем проживання (перебування) оператора ринку, в управлінні якого перебуває така потужність:
_____________________________________________________________________________________

4) номер експлуатаційного дозволу або державної реєстрації:
_____________________________________________________________________________________

Інформація про вжитті заходи

32. Опис заходів, вжитих оператором ринку*:
_____________________________________________________________________________________

33. Опис заходів, вжитих Держпродспоживслужбою*:
_____________________________________________________________________________________

34. Дата вжиття заходів:
_____________________________________________________________________________________

35. Повідомлення населення / публікації в медіа:
_____________________________________________________________________________________

Контроль під час перетину кордону

36. Найменування призначеного прикордонного інспекційного посту та призначеного пункту пропуску через державний кордон*:
_____________________________________________________________________________________

37. Підстава(и) для перевірки*: позапланова  планова  

38. Інформація про отримувача*:

1) найменування / прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності), код згідно з ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган) оператора ринку стосовно якого надійшло повідомлення про ризик, пов'язаний із харчовими продуктами, кормами або матеріалами і предметами, призначеними для контакту з харчовими продуктами:
_____________________________________________________________________________________

2) адреса потужності за місцезнаходженням або задекларованим / зареєстрованим місцем проживання (перебування) оператора ринку, в управлінні якого перебуває така потужність:
_____________________________________________________________________________________

39. Країна походження/відправник*:
_____________________________________________________________________________________

40. Інформація про документи для ввезення (пересилання) на митну територію України або вивезення (пересилання) з митної території України (номер, дата видачі документа, ким видано та ін.):
_____________________________________________________________________________________

41. Інформація про транспортний засіб:
_____________________________________________________________________________________

42. Номер контейнера / пломби:
_____________________________________________________________________________________

Інша інформація

43. Контактна особа територіального / Національного контактного пункту (посада, власне ім'я та прізвище)*:
_____________________________________________________________________________________

44. Контактний номер телефону*:
_____________________________________________________________________________________

e-mail:
_____________________________________________________________________________________

45. Перелік документів, що додаються:
_____________________________________________________________________________________

46. Конфіденційно**: так  ні  

____________
інформація обов'язкова для заповнення;

** у випадку відповіді "так", зазначаються підстави дотримання конфіденційності інформації.

____________

 

Додаток 3
до Вимог до запровадження Системи швидкого повідомлення про загрози, пов'язані з харчовими продуктами та кормами
(пункт 5 розділу II)

Додаткове повідомлення

N ________ від "___" ____________ 20__ року*

до первинного повідомлення N ________ від "___" ____________ 20__ року
про ____________________________________*
        (зазначити тип первинного повідомлення)

1. Найменування територіального контактного пункту, що подає додаткове повідомлення*:
_____________________________________________________________________________________

2. Тип первинного повідомлення змінено на повідомлення**:
_____________________________________________________________________________________

3. Обґрунтування підстав для зміни типу первинного повідомлення*:
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

4. Інформація про вжиті заходи щодо подальшого поводження з харчовими продуктами або кормами (вилучення, відкликання, знищення, повернення тощо)*:

1) заходи, вжиті оператором ринку:
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

2) заходи, вжиті територіальним органом Держпродспоживслужби:
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

5. Інформація щодо повернення вантажу з харчовими продуктами або кормами до країни їх походження та/або експортера***:

1) назва країни походження вантажу та/або країни-експортера:
_____________________________________________________________________________________

2) найменування / прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) отримувача вантажу:
_____________________________________________________________________________________

3) інформація про транспортний засіб:
_____________________________________________________________________________________

4) номер контейнера / пломби:
_____________________________________________________________________________________

5) відомості про маршрут перевезення:
_____________________________________________________________________________________

6) призначений прикордонний інспекційний пост / призначений пункт пропуску через державний кордон:
_____________________________________________________________________________________

6. Інша додаткова інформація:
_____________________________________________________________________________________

7. Інформація щодо інформування громадськості та споживачів:
_____________________________________________________________________________________

8. Перелік документів, що додаються:
_____________________________________________________________________________________

9. Контактна особа територіального / Національного контактного пункту (посада, власне ім'я та прізвище)*:
_____________________________________________________________________________________

10. Контактний номер телефону*:
_____________________________________________________________________________________

e-mail:
_____________________________________________________________________________________

11. Конфіденційно****: так  ні  

____________
інформація обов'язкова для заповнення;

** зазначається у разі зміни типу первинного повідомлення;

*** зазначається у разі повернення вантажу з харчовими продуктами або кормами до країни походження вантажу;

**** у випадку відповіді "так", зазначаються підстави дотримання конфіденційності інформації.

____________

 


 Назад


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook

    БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України  Актуалізація Ваших НД   http://www.germiona.com.ua/  
 

 

Copyright © 2004-2025, ЛЕОНОРМ.