МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
від 20 січня 2017 року N 19
Про затвердження технологічної документації на виробництво виноробної продукції
Відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про виноград та виноградне вино" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року N 1119, наказую:
1. Затвердити:
1) технологічні інструкції:
на виробництво бренді виноградного ординарного "Грінвіч V.S." ("Greenwich V.S.");
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "Кагор Шабо Класика";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Ізабелла Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "ШАРДОНЕ ПАВА" ("CHARDONNAY PAVA");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "ПІНО ГРІ ГРАНД ВАЛЕ" ("PINOT GRIS GRANDE VALLEE");
на виробництво вина ординарного столового сухого білого "АЛЛОРЕ СЕЛЕКТ" ("ALLORE SELEKT");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "КАБЕРНЕ ПАВА" ("CABERNET PAVA");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "МЕРЛО ПАВА" ("MERLOT PAVA");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "ПІНО НУАР ГРАНД ВАЛЕ" ("PINOT NOIR GRANDE VALLEE");
на виробництво вина ординарного столового сухого червоного "АЛЛОРЕ СЕЛЕКТ" ("ALLORE SELEKT");
на виробництво вина ординарного столового сухого білого, червоного "АЛЛОРЕ" ("ALLORE");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, червоного "ПАВА" ("PAVA");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, червоного "АЛЛОРЕ" ("ALLORE");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Ізабелла Шабо";
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "Кагор Шабо Класика";
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного рожевого "Такадо полуниця";
на виробництво шампанського України сухого "ГРАНД ВАЛЕ" ("GRANDE VALLEE");
на виробництво шампанського України солодкого "ОРЕАНДА ГОЛД" ("OREANDA GOLD");
на виробництво шампанського України брют, напівсухого, напівсолодкого "ОРЕАНДА" ("OREANDA");
на виробництво вина ігристого сухого рожевого "ГРАНД ВАЛЕ" ("GRANDE VALLEE");
на виробництво вермуту лікерного білого "ЛІКЕРНИЙ ПЕРСИК" "LIQUEUR PEACH";
на виробництво вермуту лікерного білого "ЛІКЕРНА ГОРОБИНА" "ROWAN LIQUEUR";
на виробництво вермуту лікерного рожевого "ЛІКЕРНА ЖУРАВЛИНА" "CRANBERRY LIQUEUR";
на виробництво вермуту лікерного червоного "ЛІКЕРНА ВИШНЯ" "LIQUEUR CHERRY";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого "ФРАТЕЛЛІ ОРО" ("FRATELLI ORO");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого "САЛЮТЕ АСТІ" ("SALUTE ASTI");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "ФРАТЕЛЛІ МАРБЕЛА" ("FRATELLI MARBELA");
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого білого "ТАЇРОВО СОЛОДКЕ" ("TAIROVO SWEET");
на виробництво бренді виноградного "ФРАТЕЛЛІ КЛАСИЧНИЙ" ("FRATELLI CLASSIC");
на виробництво напою алкогольного міцного "ФРАТЕЛЛІ ГРАПА МУСКАТНА" ("FRATELLI GRAPPA MUSCAT");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного білого "З АРОМАТОМ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного білого "З АРОМАТОМ ЛІЧІ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного рожевого "З АРОМАТОМ ЯГІД ГОДЖІ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного червоного "З АРОМАТОМ ПОЛУНИЦІ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного червоного "З АРОМАТОМ ЯГІД ГОДЖІ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного червоного "З АРОМАТОМ ВИШНІ");
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного червоного "З АРОМАТОМ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого "РОЗЕ ВИНЛЮКС" ("ROSE VINLUX");
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "ЗІ СМАКОМ ЛАЙМУ (ЛАЙМ LIME)";
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "ЗІ СМАКОМ АПЕЛЬСИНУ (ОРАНЖ ORANGE)";
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "ЗІ СМАКОМ М'ЯТИ (МОХІТО MOJITO)";
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "ЗІ СМАКОМ ПРЯНОЩІВ (СПАЙДС SPICED)";
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "ЗІ СМАКОМ ЯБЛУКА (ЕППЛ APPLE)";
на виробництво сидру звичайного газованого напівсолодкого білого "Яблучний";
2) технічні умови:
ТУ У 11.0-34253750-005:2016 НАПОЇ АЛКОГОЛЬНІ МІЦНІ. ТЕХНІЧНІ УМОВИ;
ТУ У 11.0-40734958-003:2016 СИДРИ. ТЕХНІ УМОВИ;
ТУ У 11.0-36065256-001:2016;
3) зміни до технологічних інструкцій:
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, червоного "СОМЕЛЬЄ";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "СОВІНЬЙОН СОМЕЛЬЄ";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "ШАРДОНЕ СОМЕЛЬЄ";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "КАБЕРНЕ СОМЕЛЬЄ";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "САПЕРАВІ СОМЕЛЬЄ";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, червоного "АЛАЗАНСЬКА ДОЛИНА ШЕРЕУЛІ" ("ALAZANI VALLEY SHEREULI") ;
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина сортового ординарного столового сухого білого "Аліготе";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "Бастардо ювілейне";
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного "Ізабелла";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина сортового ординарного столового сухого червоного "Каберне";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого міцного спеціального типу білого, червоного "Портвейн Таврида";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина сортового ординарного столового сухого червоного "Мерло";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого білого "Мускат Таврійський";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина сортового ординарного столового сухого червоного "Сапераві";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина сортового ординарного столового сухого білого "Совіньйон";
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого білого "Сонце в бокалі";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "Кагор український";
N 2 до технологічної інструкції на виробництво бренді виноградного ординарного "Шустов 150" ("Shustov 150");
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина столового молодого сухого білого, рожевого, червоного "ШАБО МОЛОДЕ";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Каберне Шабо Класика";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Мерло Шабо Класика";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві Шабо Класика";
N 5 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Шардоне Шабо Класика";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон-Блан Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого рожевого "Шабо "Класика" ("Shabo "Classic");
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого спеціального типу солодкого білого "Херес Шабо Класика";
N 8 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного "БАСТАРДО ШАБО";
N 8 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Сапераві Резерв Шабо";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Резерв Шабо";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Тельті курук Резерв Шабо";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Резерв Шабо";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого сортового білого "Совіньйон Блан Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого сортового білого "Шардоне Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого сортового червоного "Каберне Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого сортового червоного "Сапераві Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового спеціального типу сухого сортового червоного "Мерло Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового спеціального типу сухого червоного "Каберне-Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Merlot Grandе Reserve Shabo);
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон Блан Шабо";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого червоного "Каберне Фран - Мерло Шабо";
N 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Совіньйон Блан Гранд Резерв Шабо" ("Sauvignon Blanс Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Гранд Резерв Шабо" ("Chardonnay Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Тельті-Курук Гранд Резерв Шабо" ("Telti-Kuruk Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Merlot Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Сапераві Гранд Резерв Шабо" ("Saperavi Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Merlot Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого червоного "Каберне-Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Merlot Grandе Reserve Shabo");
N 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого червоного "Каберне-Сапераві-Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Saperavi-Merlot Grandе Reserve Shabo");
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Совіньйон Блан Шабо" ("Sauvignon-Blanc Shabo");
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого білого "Шардоне-Совіньйон Блан Гранд Резерв Шабо" ("Chardonnay-Sauvignon Blanc Grandе Reserve Shabo");
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого білого "Шардоне-Рислінг Гранд Резерв Шабо" ("Chardonnay-Riesling Grandе Reserve Shabo");
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого білого "Шардоне-Совіньйон Блан-Піно Блан Шабо" ("Chardonnay-Sauvignon Blanc-Pinot Blanc Shabo");
N 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого червоного "Каберне Совіньйон Шабо";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Совіньйон Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Рислінг Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого "Трамінер Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Мерло Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Сапераві Шабо Класика";
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Merlot Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Гранд Резерв Шабо" ("Chardonnay Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Тельті-Курук Гранд Резерв Шабо" ("Тельті-Курук Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 2 до технологічної інструкції на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Рислінг Гранд Резерв Шабо" ("Riesling Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 1 до технологічної інструкції на виробництво на виробництво вина контрольованого найменування за походженням ординарного витриманого столового сухого червоного "Каберне-Мерло Гранд Резерв Шабо" ("Cabernet-Merlot Grandе Reserve Shabo" Appellation of Controlled Origin);
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Шардоне Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Совіньйон Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового білого "Рислінг Шабо Класика";
N 6 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого "Трамінер Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Каберне Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Мерло Шабо Класика";
N 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного витриманого столового сухого сортового червоного "Сапераві Шабо Класика";
N 1 до технологічної інструкції на виробництво ординарних столових сухих вин;
N 1 до технологічної інструкції на виробництво ординарних столових напівсухих та напівсолодких вин;
4) зміну N 4 до ТУ У 11.0-31274359-006:2014 Технічні умови "Напої міцні з плодових спиртів з плодово-ягідної сировини".
2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра |
М. Мартинюк |